Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018 Güz Dönemi Mezunlarını Verdi

Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018 – 2019 Güz Dönemi mezuniyet töreni Kütüphane Salon 4’te coşkuyla gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Fahreddin Sadıkoğlu, Turizm Fakültesi Dekanı ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tülen Saner, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kıbrıs Türklerinin Lideri Dr. Fazıl Küçük, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R.Denktaş ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanlarından İlyas Abdullin müzik dinletisinde bulundu.

Prof. Saner; “Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Fakültesi Kaliteli Ve Günün Koşullarına Uygun Eğitim Vermeyi Kendine İlke Edinmiş Bir Okuldur.”

Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tülen Saner, “Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Fakültesi kaliteli ve günün koşullarına uygun eğitim vermeyi kendine ilke edinmiş bir okuldur. İş hayatınızdaki tüm kapıların açılabilmesi için sizlere standartların üzerinde eğitim vermek amacı ile tüm öğretim üyesi arkadaşlarımla birlikte özverili bir şekilde çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Prof.Saner; “Özverili Ve Yoğun Çalışmalarımız Sonunda  Kasım 2018 İtibarıyla Fakülte Olmaya Hak Kazandık “
Prof.Dr.Tülen Saner, “Turizm fakültesi kurucu dekanı olarak bizlere bugün gurur veren iki güzel başarımızı sizlerle paylaşmak isterim. Birincisi yüksek okul olarak çıktığımız yolda özverili ve yoğun çalışmalarımız sonunda  kasım 2018 itibarıyla fakülte olmaya hak kazandık, ikinci göğsümüzü kabartan başarı ise 2014’de kurduğumuz ilk mezunlarını bu haziranda verecek olan gastronomi bölümü öğrencilerimizin ilkleri başaran Yakın Doğu Ailesi geleneğini bozmadan ilk kez katıldıkları yarışmada bronz madalya ile geri döndüler bizleri çok gururlandırdılar.  Şefimiz, hocamız Ergun Ekinci’ye ve öğrencilerimiz Zerrin Doğanöz ve Okan Dağ’a en içten kalbi duygularımla teşekkür ederim. Bugün çok değerli öğrencilerin verdikleri emeklerin artık karşılığını alma zamanı geldi. 4 yıldır canla başla uğraşıp çok çaba sarfettiler ve diplomalarını almaya hak kazandılar. “Dedi.

Prof.Saner ailelere de seslenerek, sayın veliler çocuklarınız eğitim hayatının önemli bir bölümünü geride bırakıp bugün gerçek hayata başlıyorlar. Artık kendi ayakları üzerinde duracak konuma gelmişlerdir. Eminim ki sizler de bu başarının sevincini ve gururunu yaşıyorsunuz. Bu diplomalarda öğrencilerimizin olduğu kadar sizlerin de hakları olduğuna inanıyorum. Sizler eğitimin evlatlarınızın hayatındaki önemine inanarak mezun olacak öğrencilerimizin eğitimine nice fedakarlıklarla destek verdiniz. Bugün onların mutluluğunu paylaşıyor, haklı bir gurur ve mutluluk yaşıyorsunuz.

Sevgili öğrencilerimiz bugün buradan mezun olup aramızdan ayrılıyorsunuz.Bugün bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı bir gündesiniz bugünden itibaren hayat mücadelesi başlıyor ülkeniz ve insanlık için sorumluluk alma zamanı geldi eminim ki mezunlarımız bizi en iyi yerlerde en iyi şekilde temsil edecektir ve bizlerin en başarılı elçileri olacaktır.Unutmayın ki turizm fakültesi olarak sizlere elimizden geldiğince bugüne kadar destek olduk, sizlerle aktiviteler yaptık,  sizlerin hep yanında olamaya çalıştık. Unutmayın ki bugünden sonra da sizlerin yanında olacağız bizleri unutmayın .Sizleri kutlarım yolunuz açık geleceğiniz aydın olsun.

Açılış konuşmalarının ardından Türk öğrenciler adına Onur Baş, Yabancı öğrenciler adına ise Kudakwashe Mudhefi birer konuşma gerçekleştirdi.

Onur Baş: “Aldığımız Eğitimde Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yenilikçi Ve Özgürlükçü İlkeyi Benimsemesi Rolü Büyüktür”.
Onur Baş yaptığı konuşmada, “Geleceğimiz daha özgür ve kısıtlamaların olmadığı akademik bir ortamda gerçekleştirme fırsatı sağlaması açısından Yakın Doğu Üniversitesi’nin yenilikçi ve özgürlükçü ilkeyi benimsemesi rolü büyüktür. Eğitim aldığımız ve verimli çalışmalar yaptığımız Yakın Doğu Üniversitesi’nin başarımızdaki payı büyük,  bu yüzden tüm lisans sürecinde aldığımız eğitim ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin bizlere sağladığı tüm imkanlar için üniversitemize huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Kudakwashe Mudhefi ise “Öğrenim süreleri boyunca bana ve arkadaşlarıma herzaman yardımcı olan başta Prof.Dr. Tülen Saner olmak üzere tüm hocalarıma ve Yakın Doğu ailesine çok teşekkür ederim”

Dipolma takdimi öncesi Yakın Doğu Üniversitesi Dans Topluluğunun gösterisi ise mezuniyete renk kattı.

Tören diploma takdimi ve geleneksel kep atma töreni ile son buldu.