Erhun EKİNCİ

25 haziran 1966 tarihinde Lefkoşa, Arabahmet’te dünyaya geldi. Annem Yücel Ekinci, babam Ahmet Kemal Ekinci. İki erkek bir kız, üç  kardeşiz. Bir ablam ( Demet Direkoğlu ) ve ikiz kardeşim ( Erhan Ekinci ).

Ana okulu Süheyla hanımın yanında okuduktan sonra ilkokulu Şehit Tuncer ilkokulunda, ortaokulu Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulunda, liseyi ise Sedat Simavi Yapı ve Endüstri Meslek Lisesinde bitirdikten sonra iki yıllık(1984-1986) askerlik görevimi yaptım . Askerlik sonrasında Turizm Bakanlığına bağlı Girnede bulunan O.T.E.M.( Otelcilik ve Turizm Eğitim Merkezi ) bitirdim. Stajımı yapmak üzere istanbul Divan Oteli ve İstanbul Sheraton otellerinde çalışmaya başladım. Staj dönemi sonunda İstanbul Divan Otelinde birbucuk yıl kadar aşçı yardımcısı olarak çalışmaya devam ettikten sonra kıbrıs’a döndüm ve Mağusa da Salamis Bay Hotelde çalışmaya başladım. Daha sonra Girnede bulunan Dome Hotelde çalışmaya devam ettim.

O yıllarda Girne’de açılan Girne Wiev Hotelde Sous Chef olarak çalışmaya başladım. Çalıştığım şirketin bünyesinde bulunan Jasmine Court Hotel’in açılışında mutfak personelinin eğitilmesi ve mutfağın düzenlenmesi konusunda çalıştım ve kısa bir süre Casmine Cout Hotel Mutfak şefliğini yapıp Girne Wiev Hoteldeki görevime geri döndüm ve Eğitmen Mutfak Şefi olarak çalışmaya devam ettim. Voyager şirketler gurubu kapanıncaya kadar görevime devam ettim. Burada çalışırken eğitim ve ştaj sebebi ile yurtdışında kurs ve eğitimlere katıldım. İtalya, Fransa,  Almanya, Avusturya ve İngiltere de çeşitli otel ve restorantlarda Misafir Asistan Chef olarak bulundum ve bu ülkelere özgü yiyecek/içecek kültürleri hakkında bilgi alış/verişinde bulundum. Kıbrıs’a dönüşümde yine Girne’de bulunan Mirabelle restorantın işletmeciliği ve  mutfak şefliği görevini de yürüttüm. Bu arada Girne O.T.E.M’de öğretmen olarak Uygulamalı Mutfak Dersleri ve Turizm Bakanlığına bünyesinde Girne bölgesinde bulunan tüm otellerde Hızmet İçi Eğitim ve Hijyen kursları vermeye başladım. Dönem dönem farklı işletmelerin çalışma şekillerini, mutfaklarını, menülerini…v.b görmek/öğrenmek için kısa süreli farklı otel ve restorantlarda çalıştım, iki tane 50 kişilik butik hotel’in komple planlanıp açılmasını sağladım. Birçok cafe ve restorantın menülerini hazırladım, televizyonda eğitici yemek programları ve kurslar hazırlayıp sundum.