Öğr. Gör. Aysun Yılmabaşar

Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Aysun Yılmabaşar Akhisar-Manisa doğumludur. İlk Orta ve Lise öğrenimini Akhisar’da tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm ve Konaklama Yönetimi bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine Turizm ve Konaklama sektöründe İnsan Kaynakları bölümünde başlayıp, Operasyon Müdürlüğü, Asistan Genel Müdür olarak sektöre hizmet vermiştir.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği bölümü Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde doktora programına devam etmektedir.
2018-2023 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
Akademik çalışmalarına Kıbrıs Mutfak Kültürü, Türk Dünyası Mutfak Kültürleri, Gastronomi ve Yemek Tarihi, Beslenme ve Besin Antropolojisi, Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz, Atıksız Mutfaklarda Gıda Güvenliği, Gıda güvenliği ve Gıda Mevzuatları konularında devam etmektedir.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Doktora Temsilcisi olarak bölüm kurulu üyeliğini sürdürmektedir.
Türkiye Gastronomi Akademisyenleri Derneği Üyesidir.

Aysun Yılmabaşar CV